« Eenzaam met de feestdagen?

Gepubliceerd op 20-12-2018

Overal waar je kijkt zie je de voorbereidingen voor de feestdagen: versieringen, lichtjes , kerstkransjes, kerstbrood, kerstmenu’s.... Reclames die vooral de sfeer van “gezellig samen” uitstralen. Heb jij er zin in? Kijk je ernaar uit? Of...  Zie je er tegenop? Kun je niet wachten tot ze achter de rug zijn? Vanwaar die verschillen?

Alleen zijn kan hier een rol in spelen. Echter het alleen zijn op zich is een neutraal gegeven. Ook in een groep kunnen mensen zich eenzaam voelen. Eenzaamheid is dus niet onlosmakelijk met fysiek alleen zijn verbonden.

Wat is het dan wel? Je voelt je alleen en eenzaam wanneer het verlangen bestaat dat het leven, jouw leven, anders zou zijn. Wanneer  je denkt dat de eenzaamheid alleen opgelost kan worden door iets of door iemand van buitenaf. Als dit maar...... als dat maar...... Hierdoor gaat het mis weet ik vanuit mijn ervaring als coach Repairing Balance. Op deze manier komt er geen verandering ondanks verwoede pogingen je vast te klampen aan iets of iemand.

De oplossing voor eenzaamheid is namelijk niet in de buitenwereld te vinden, maar ligt in de jezelf.

Je ervaart eenzaamheid wanneer je uit verbinding bent met je emoties, je gevoelens en verlangens. De oplossing ligt dus heel erg dichtbij: in het herstellen van de verbinding met jezelf! Dat kun je door jezelf toestemming te geven om gevoelens en verlangens helemaal toe te laten. Zo eenvoudig kan het zijn.

Misschien krijg je het zelf voor elkaar om het te doen, misschien heb je mijn hulp daarbij nodig. Het gaat je lukken als je de verbinding met jezelf hersteld. Als dat gebeurd is, hoe zouden de feestdagen in 2019 er dan uitzien?  

RepairingBalance-eenzaamheid-1545580049.jpg